Det er ikke lov!

14.01.2022

Det er ikke lov!

Kjersti Grini har vært i media de siste dagene; VG, Dagbladet, ABC nyheter, Nettavisen, Se & Hør og Dagsnytt 18 fordi hun sa N....ku. Hun burde visst bedre for det er ikke lov!

Folk må ta ansvar for det de sier, også når de er med i Reality-TV. Men programmet går vel ikke direkte? TV2 kunne enkelt ha klippet det bort, for det er ikke lov.

Rasismeparagrafen er et tilnavn på § 185. Den omhandler diskriminerende eller hatefulle ytringer rettet mot noens hudfarge, etnisitet, religion, livssyn, seksuelle legning eller funksjonshemming.

Alle vet at det er forbudt å omtale melaninrike i negative ordelag, men hva skal til for at funksjonsfriske journalister slutter å snakke nedsettende om hjerneslag?

Det er ingen som anmelder Tine Cecilia Holm, frilans helsejournalist med erfaring fra Aftenposten, for brudd på diskrimineringsloven. Hun skrev på Facebook i desember: "Ikke ta denne mannen på alvor. Han har hatt slag og vet ikke hva han snakker om." Kommentaren er rettet mot en senterpartipolitiker som i en artikkel i Oppegård avis utrykker bekymring for smittetallene.

Det kommer heller ingen reaksjoner når Daniel Høglund, under håndball EM 2016, sier at en spiller som gjør feil på banen har fått hjerneblødning. Eller når Sarah Sørheim nyhetsredaktør for NTB sier i Aftenpodden 9. desember under en prat om teamet til Borris Johnsons pressehåndtering: "........... bare sånn helt, hjerneslag, totalt!".

Hvert år rammes mellom 10- og 11000 mennesker av hjerneslag av disse overlever ca 90%. Gjennomsnittsalderen på en slagrammet er 74 år, men jeg var i 30-årene da jeg fikk slag, og jeg har, bokstavelig talt, halve livet foran meg og det hjelper å ikke bli diskriminert. Det er ikke lov!

Det ville vært fint med en debatt som dreide seg om diskriminering av slagrammede og ikke drøvtygging av N....ordet!