Pakketur

09.08.2018

Når familien Kongsboug (hvor ingen heter Kongsboug, men enten Kongshaug, Boug eller begge deler) reiser på ferie, prøver vi å reise lett. Far og sønn pakker klærne sine i samme bag. Mor og datter har hver sin. Fire personer og tre kofferter med klær. Veldig smart for da kan yngstemann sitt kolli være et oppblåsbart SUP-brett. I år hadde også eldste «barn», som selv mener hun er «Way past barn, mamma!» fjorten og et halvt heretter kalt ungdom, med seg en venninne med koffert. Altså fem personer, fem kolli, pluss håndbagasje.

Min bedre halvdel, gubben, har i tillegg til gitar og ski, også vindsurfing som lidenskap. Derfor reiser vi til Tenerife hver sommer. Brettseiling har som alpint, flere grener. Det er freestyle, slalom, foiling og wave, og min mann praktiserer sistnevnte. Han rir bølgene på vei innover og hopper dem på vei utover. Dette krever store bølger og mye vind. Og mye utstyr. Man trenger flere brett og seil, ulike bommer, master, masteforlenger, mastefot, finner, trapes og diverse våtdrakter. 

På Tenerife er det også ideelt å lære seg å bølgesurfe så ungdommen trenger ikke å kjede seg. Vi har med to surfebrett og ett boogie board. I tillegg finnes det en molo med masse ungdommer som hopper, stuper, dutser og back-flipper. Man skulle ikke tro at det ble krise når modemet i leiligheten tok kvelden. De voksnes helt seriøse forslag om å sende sms istedenfor Snap, ble besvart med så mye himling med øynene at bare det hvite syntes, etterfulgt av utrop i fistel: «SERIØST!!»

Før jeg fikk slag i 2013 drev jeg også med vindsurfing, men å håndtere utstyret med en halvsidig lammelse kan jeg bare drømme om. Så hva gjør jeg på Tenerife når alle andre i familien koser seg i bølgene? Sitter på stranda og lengter, sutrer på kafé, trøsteshopper? SERR? (lært av ungdommen). Da tar jeg spansktimer! En og en halv time hver dag. 
Det er aldri for sent å lære seg noe nytt!  Utstyr: penn!

 Det året jeg fikk hjerneslag i april hadde vi også bestilt tur. Planen var å reise til Tenerife i juli. På dette tidspunktet var jeg innlagt på Sunnaas sykehus som også skulle avvikle ferie.

-Vi har så liten kapasitet her på Sunnaas om sommeren, så vi undersøker muligheten for at Jannicke kan være på Høyås i to uker.

-Høyås? Dere mener vel ikke gamlehjemmet på Tårnåsen? spurte mannen min fortvilet.

-Gamlehjem? Det er et rehabiliteringssenter.

-Takk, men nei takk. Da reiser vi heller til Tenerife som planlagt.

Som sagt så gjort. Vi pakket kofferter og surfeutstyr og dro. Mannen min tok all bagasjen, datteren min på ni og et halvt trillet meg i rullestol. Jeg trillet Levi på to i vogn. Vi så ut som et flyttelass på tur!

Siden den gangen har alle våre somre blitt tilbragt på Tenerife. Selv om både yngstemann og jeg klarer oss uten vogn, har vi like mange kolli. Hvert år reiser vi og nyter vår egenorganiserte pakketur!